David 2015-12-08T11:13:55+00:00

Project Description

“Hej!
David heter jag och är Gällivarebo sedan drygt två år. Jag är uppvuxen i Jämtland, men efter nio år i Norrbottens län känner jag mig lika mycket hemma här. När det efter många års studier var dags att söka jobb fick jag möjlighet att förverkliga en dröm om att prova på livet i nordligaste Norrlands inland. Att jag tog den chansen har jag inte ångrat en enda gång sedan dess.

Jag är organist, kyrkomusiker, i Gällivare församling och Gällivare-Malmbergets pastorat. Tillsammans med två kollegor står jag för musiken i kyrkorna i Gällivare och Malmberget samt i kyrkor och kapell ute i byarna i hela vår vidsträckta kommun. Här ingår gudstjänster, begravningar, dop, vigslar samt konserter av olika slag, ett variationsrikt arbete. Utöver orgel spelar jag piano och cembalo, sjunger och leder Gällivare kyrkokör.

Gällivare ger mig lugn att leva i kombination med närhet till allt det nödvändigaste och goda kommunikationer med resten av landet i kombination med absolut närhet till storslagen natur och friluftsliv.
Långa fina vintrar med mycket snö som lyser upp och som ger fantastiska möjligheter till skidåkning såväl i det stora nätet av preparerade skidspår som fritt över fjällets vita vidder. Sommartid har man den stora förmånen att kunna få njuta av midnattssolen från Dundrets toppar så ofta den bara vill visa sig. De många årstidsväxlingarna med stora kontraster i såväl ljus som temperatur sätter verkligen färg på tillvaron här!

På fritiden kretsar mycket också kring foto på olika sätt då det har blivit något som skär rakt genom många av mina andra intressen som en konstnärlig uttrycksform vid sidan av musiken. Naturen är förstås tacksam att fånga genom linsen när man ändå är ute och njuter av den. Jag ser mig också gärna omkring med ett dokumentärt öga i samhälle och teknik där vardagen ofta förändras snabbare än man kan ana.

Kanske ses vi i skidspåren i vinter, på någon av Dundrets leder eller toppar, i någon kyrka eller i andra sammanhang. Det jag saknar mest här på min nya hemort är riktigt nära vänner och likasinnade att dela tillvaron med. Därför både hoppas jag på och ser fram emot nya möten framöver, möten med er inflyttade men kanske framför allt också med er som vuxit upp här i trakten och kan lära mig ännu mer om den, dess språk, kultur och historia. Då skulle min dröm om livet i norra Lappland gå i uppfyllelse på riktigt!”

Project Details

Categories: