Tobias Sköld 2017-05-23T11:23:49+00:00

Project Description

Tobias Sköld

-Trots att jag är från Norrbotten hade jag i princip aldrig varit i fjällen, innan jag flyttade upp till Gällivare.

Nu har jag genom mitt arbete fått möjlighet att flyga helikopter och bedriva skoterövervakning i vackra fjällmiljöer, vilket har varit något alldeles extra, berättar Tobias Sköld som sedan tre år tillbaka arbetar som polis i Gällivare.

Efter polisutbildningen blev Tobias erbjuden en tjänst i Gällivare som han tackade ja till. Han tänkte att det kunde vara ett kul äventyr och samtidigt skulle hans personliga yrkesutveckling gynnas av att arbeta i ett mindre samhälle. Tanken var ändå att flytta tillbaka till Piteå om tillfälle gavs. Men bara några månader efter flytten träffade Tobias sin nuvarande sambo Majja Lundgren och när paret fick veta att de skulle bli föräldrar var det självklart att stanna kvar.
tob_sko_02

-Gällivare är en trevlig ort att bo i och eftersom att det är ett relativt litet samhälle är det enkelt att knyta kontakter och lära känna nya människor. Jag har trivts här från första dagen! säger Tobias. Majja arbetar på LÅSAB – lås och larmservice AB och paret har bosatt sig på Mellanområdet där det är nära till Tallbacka förskola, Tallbackaskolan, skidspår och de stora matbutikerna på Malmheden. Till hösten börjar sonen på förskolan som ligger några hundra meter bort.

Att Tobias trivs med sitt yrke råder det inget tvivel om.
-Polisyrket är ett otroligt spännande och utvecklande yrke. Ingen dag är den andra lik och jag är alltid motiverad när jag kommer till arbetet. Dessutom trivs jag jättebra med mina kolleger. Vi är i stort behov av fler poliser och jag pratar gärna med dem som är intresserade av att arbeta med oss, de kommer inte att ångra sig! säger Tobias med eftertryck.

Till alla de som funderar på att flytta till Gällivare skickar Tobias en avslutande hälsning:
-Ta chansen att testa något nytt! Jag hade aldrig satt min fot i Gällivare innan jag började arbeta, så här i efterhand inser jag att det är det bästa som har hänt mig. Jag har fått ett arbete som jag trivs med och en underbar familj.